Banner sus

Marea Piramida - Opera lui Dumnezeu sau opera extraterestrilor?
 Piramidele au fost înălţate între anii 2800 şi 2200 înainte de Hristos. Prima s-a construit în timpul Regelui Zoser, în Saqqara, aproape de Memphis. Structura a fost concepută cu şase rânduri de loje şi nu este chiar o piramidă în adevăratul sens al cuvântului, ci primul monument menit să adăpostească bunurile şi rămăşiţele regelui. În secolele care au urmat Regele Seneferu şi-a comandat propriile piramide, în număr de trei. Cea de la Maidum este cunoscută sub denumirea „Piramida falsă” pentru că a fost abandonată la mijlocul proiectului, din cauza unei erori structurale. Cea de a treia, numită „Piramida de nord a lui Seneferu”, a fost construită alături de „Piramida înclinată” şi este cunoscută ca fiind prima construcţie autentică de acest gen.
 
   Cea mai impresionantă structură rămâne cea care a fost finalizată în jurul anului 2500 î.Hr. de Regele Keops la Gizeh, aflată la 16 kilometri mai la sud de oraşul pe care astăzi îl cunoaştem sub numele de Cairo. S-au folosit peste 400 de constructori şi mai multe zeci de mii de muncitori pentru a se edifica „Marea Piramidă” a cărei înplţime atinge circa 140 metri. Se crede că a fost nevoie de mai bine de 30 de ani pentru excavarea şi asamblarea celor două milioane şi jumătate de blocuri de calcar care cântăresc în total peste şase milioane de tone. Baza piramidei acoperă o suprafaţă de peste 15 hectare. Se pare că s-a acordat cea mai mare atenţie construirii piramidei lui Keops pentru că celelalte, care au fost executate pentru Kephren şi Mycerinus, sînt calitativ inferioare.
 
   În designul Marii Piramide se regăsesc multe aspecte fascinante. Laturile sale sunt aliniate de la nord la sud şi de la est către vest cu o precizie de o zecime de grad. Baza este aproape perfect pătrată, eroarea marginilor fiind de numai 17 centimetri, în timp ce la pavajul din jurul structurii aceasta este de numai 2,5 centimetri. Spre deosebire de celelalte piramide, aceasta are mai multe încăperi şi coridoare, dintre care unul ascendent, numit chiar „Pasajul ascendent”, de 100 de metri, îndreptat cu precizie către nord. După toate probabilităţile piramida a fost concepută ca un mare monument menit să adăpostească trupul şi comorile Faraonului Keops, chiar dacă atunci când Califul Abdulah al Mamun a intrat pentru prima dată în piramidă,în anul 820 d.Hr., nu a găsit nimic. Al Mamun a descoperit că intrarea în camera faraonului era blocată de trei blocuri imense de granit pe care el şi echipa lui le-au tăiat. Mare le-a fost surpriza când, după ce au intrat în marea cameră, s-au trezit în faţa unui sarcofag de piatră... gol.
 
   Ce s-a întâmplat cu marea piramidă după ce a fost terminată, şi în ce măsură este corectă presupunerea că aceasta urma să fie un monument funerar, nu se ştie nci până în zilele noastre. În absenţa unor dovezi concludente care să ateste desfăşurarea unei ceremonii funerare în interiorul construcţiei, au apărut o mulţime de teorii fanteziste. Sunt păreri potrivit cărora Marea Piramidă a fost construită de însuşi Dumnezeu, ca o altfel de Biblie, una de piatră, sau ca un depozitar al tuturor înregistrărilor referitoare la trecut, prezent şi viitor. Potrivit aceloraşi teorii diversele căi de acces, pasaje şi coridoare reprezintă repere istorice în timp, iar intersecţiile dintre acestea marchează marile evenimente. În opinia celor care au formulat aceste ipoteze, naşterea lui Hristos şi cele două războaie mondiale se presupune că sunt reprezentate de-a lungul acestor căi. Adepţii teoriilor respective spun că se poate vedea, de asemenea, o a doua pogorâre a Divinităţii în 1881, precum şi sfârşitul lumii în 1953. Pe baza măsurilor piramidei s-au efectuat şi studii matematice menite să acrediteze ideea că în perioada în care s-au realizat construcţiile se cunoştea adevărata valoare a numărului „pi” şi că, de asemenea, totul s-a construit folosindu-se inch-ul.
 
   Marea Piramidă a fost construită de vizitatorii extratereştrii. S-a afirmat chiar că extratereştrii au făcut totul, de la crearea rasei umane, până la ridicarea piramidelor, ca repere menite să-i ajute la aterizare cu ocazia următoarei lor vizite pe Pământ. O altă idee des vehiculată este cea formulată de Robert Bauval şi Adrian Gilbert, numită „Teoria Orion”. Potrivit acesteia, piramidele de la Giza sunt o reprezentare, în oglindă, a celor trei stele ale constelatiei Orion Nebula. Mai mult, se presupune că săgeţile găsite în interiorul Marii Piramide au legătură cu importantele constelaţii astronomice vizibile la momentul construcţiei piramidei. Adepţii teoriei Orion mai susţin că egiptenii antici sunt descendenţii direcţi ai vizitatorilor extratereştri şi că deţin unele dintre cunoştinţele lor. Astfel s-a ajuns la presupunerea că scopul esenţial al designului interior ar fi acela de a orienta spiritele celor morţi înapoi către stelele de unde au venit.
   Multe dintre teoriile referitoare la „astronauţii antici” pornesc de la premisa că piramidele au fost construite cu aproximativ 10000 de ani în urmă, şi nu cu numai 5000 de ani în urmă, cum susţin istoricii. Alte teorii încearcă să acrediteze ideea că nu extratereştrii au construit piramidele, ci o civilizaţie umană acum dispărută. Un scriitor, Edgar Cayce, susţinea că piramidele au fost construite de către atlanţii călători, aproximativ în anul 10000 înainte de Hristos. Nu se ştie cum, dar ideea sa că în designul piramidelor atlanţii au prevăzut cea de a doua pogorâre a lui Hristos în 1998, a scăpat opiniei publice. Mai este o teorie potrivit căreia concepţia care a stat la baza construirii piramidelor este greşită.    Susţinătorii ei afirmă că, în timp, calitatea construcţiilor s-a deteriorat, şi asta pe măsură ce rasa care le-a ridicat se stingea.
   Marea Piramidă a fost explorată şi studiată mai mult decât oricare altă structură antică din Egipt, şi de fiecare dată s-a mai găsit un element nou. În 1954, în partea de sud, s-a descoperit o cavitate necunoscută până atunci şi sigilată. În ea s-au găsit 140 de bărci din cedru, care este posibil să fi fost puse acolo pentru a fi folosite de rege în călătoria sa de după moarte. Tehnica ultramodernă din ultimii ani a permis efectuarea unor cercetări care până acum nu au fost posibile. Cu toate acestea teoriile fanteziste şi, miturile sunt mai actuale ca oricând. Şi asta pentru că NASA - care a colectat date noi cu ajutorul sateliţilor spaţiali - refuză să le publice, iar guvernul egiptean păstrează secretul în privinţa datelor obţinute în urma excavărilor adânci pe care le-a efectuat. Pentru lumea întreaga misterul Marii    Piramide de la Gizeh este la fel de nepătruns ca acum un mileniu, când Califul Abdulah al Mamun a intrat pentru prima dată în interiorul acesteia. 
(sursa 
http://paranormal-mistere-conspiratii.blogspot.ro/search/label/Piramidele%20de%20la%20Gizeh%20construite%20de%20Dumnezeu%3F)

Descoperiri

Stiinta


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rcoce96/public_html/misterele-lumii.ro/modules/mod_jw_srfr/helper.php on line 42
JSN Dome template designed by JoomlaShine.com