Banner sus

Putin si Erdogan - relatie tensionata intre Turcia si Rusia

Faptul ca Turcia a doborat un avion de vanatoare rusesc nu mai este o stire de actualitate si nici ceva care sa ne socheze atat prin prisma faptului ca astfel de situatii au mai existat cat si prin prisma apropierii de Siria si de a riscului de a incalca involuntar teritoriul turc. Dar, trecand peste aceasta stire, nu putem sa nu remarcam vorbele "de duh" prezentate sub titlul PROFETIILE CUVIOSULUI PAISIE AGHIORITUL despre Turcia, Grecia, Cipru si CUM INCEPE RAZBOIUL MONDIAL, pe situl www.crestin-ortodox.ro. Ce este mai interesant este faptul ca articolul a aparut in 2011, luna octombrie. Pasaje extrase din articol. Inainte de a citi aceste profetii, sa nu uitam ca orice grec cat si spusele acestuia la adresa turcilor sunt vorbe incarcate de nationalism,istoria celor doua date fiind incarcata de confruntari. Daca doriti, priviti acest staret asa cum este vazut un staret foarte cunoscut din Romania, iar relatia dintre Grecia si Turcia comparati-o cu relatia dintre Romania si Ungaria.

1.Tu nu trebuie să te mâhneşti şi să te temi de Turcia, căci ea se va destrăma. O vor destrăma chiar aliaţii ei, în Bosnia se va forma un stat musulman (în acea vreme nu exista acest stat). Dar acest fapt se va întoarce împotriva lor, a musulmanilor, deoarece în acest fel se va crea mai tarziu şi statul Kurd în inima ei (a Turciei). (discutie din martie 1994 pe care Staretul a avut-o cu  Iconomu Alexandru, general de aviaţie in rezervă, Atena)

2.Să nu te temi de nimic! Turcii au coliva pregătită.( in Capadocia, despre cel care era aproape moarte, spuneau că are coliva pregătită - raspuns oferit in vara anului 1991 intrebat fiind de minoritatea musulmanta din Tracia)

3.Eu nu o să mai fiu ca să mă bucur văzându-te înaintând cu armata greceasca spre Constantinopol. (discutie purtata in 1992 la Coliba Stareţului Paisie împreună cu un ofiţer al Aviaţiei de Război din care se prefigureaza un conflict intre Grecia si Turcia)

4.Turcia se va dezmembra. Aceaslă dezmembrare, nouă, grecilor, ne va fi de folos. Atunci ţinuturile noastre vor fi eliberate. La fel şi Constantinopolul, va fi eliberat şi va redeveni oraş grecesc. Biserica Sfânta Sofia se va deschide şi se va sluji din nou in ea.

5.Nu te nelinişti, fiul meu, eu voi pleca în curând, căci toţi suntem trecători, dar voi privi de sus Turcia se va împârţi în trei-patru părţi. Deja a început numărătoarea inversă. Noi ne vom lua ţinuturile noastre, armenii pe ale lor, iar kurzii pe cele ale lor. Acestea se vor petrece nu acum, dar în curând, când va trece această generaţie care guvernează acum Turcia şi va veni un nou guvern la conducere. Atunci Turcia se va destrăma. Foarte curând, rugăciunile care se fac in catacombe se vor face deasupra, pe pământ. (Aici Stareţul se referea la creştinii în ascuns din Turcia). Toate acestea le vei vedea, fiul meu. Numai să existe credinţa şi nădejde în Dumnezeu. Mulţi se vor bucura. A venit timpul să se petreacă toate acestea.Să mergi cu binecuvântarea Maicii Domnului! Şi să nu te nelinişteşti! Cipru va fi eliberat in curând, iar Turcia se va dezmembra. Numai să ai nădejde şi credinţă în Dumnezeu, Hai, fiul meu, mergi cu bine.

6.Asculta! Turcii nu vor intra in Alexandropolis. Vor face Greciei numai o provocare, depasind granitele maritime. Noi insa vom suferi de foame. Aceasta furtuna va dura cateva luni de zile.(...)Cand vei auzi la televizor de mutarea granitelor maritime, atunci va veni si razboiul.(...)Asculta, dupa provocarea turcilor, rusii vor cobori in stramtori, dar nu ca sa ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Insa, fara sa vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, ca se apere stramtorile, care au importanta strategica, vor concentra acolo si alte forte. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte tari ale Europei, Anglia, Franta, Italia si inca cinci-sase state ale Uniunii Europene vor vedea ca Rusia va ocupa teritorii si isi vor spune: “Nu mergem si noi acolo ca sa luam niste teritorii?” Toti insa vor dori “partea leului”. Si astfel vor intra si europenii in razboi.

7.Dupã destrãmarea Turciei, Rusia, va continua rãzboiul pânã va ajunge în Golful Persic si îsi va opri trupele lângã Ierusalim. Atunci puterile occidentale îi vor soma pe rusi si le vor da 6 luni. Rusia însã nu-si va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor începe sã aducã trupe pentru ai ataca pe rusi.

8.Rãzboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urmã vor pierde rusii. Se va vãrsa mult sânge. Marile orase vor deveni ruine.

PENTRU A INTELEGE MAI BINE RELATIA DINTRE GRECIA SI TURCIA, CAT SI FAPTUL CA UN AVION RUSESC A FOST DOBORAT DE ARMATA TURCA

1. Grecia si-a castigat suveranitatea fata de Imperiul Otoman in 1821 de atunci cele doua state s-au confruntat in patru mari razboaie.

2. Turcia si Grecia au continuat Primul Razboi Mondial prin Razboiul Greco-Turc (1919-1922) - Razboiul de independenta a Turciei (1919-1923)

3. Razboiul Greco Turc din 1897

4. Razboiul din Balcani 1912-1913

Alte informatii esentiale:

0. Noiembrie 2015 - Turcia a doborât un avion rusesc la granița siriană

1. Martie 2014 - Un avion militar sirian a fost doborât de armata turcă

2. Mai 2015 - Turcia doboară o aeronavă siriană care pătrunsese în spaţiul său aerian

3. Octombrie 2015 - Turcia doboara o drona ce venea dintre Siria

4. Iunie 2012 - Un avion turcesc este doborat de fortele siriene

 

Descoperiri

Stiinta


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/rcoce96/public_html/misterele-lumii.ro/modules/mod_jw_srfr/helper.php on line 42
JSN Dome template designed by JoomlaShine.com